6.9 - Festivaalikonsertti

Lahti Sibelius-talo 6.9.2019 klo19

FESTIVAALIKONSERTTI

Juhlafestivaalille on kutsuttu vahvan Sibelius-historian omaava Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri, joka esiintyy perjantai-illan 6.9. orkesterikonsertissa maineikkaan tanskalaiskapellimestari Thomas Dausgaardin johdolla.

Ohjelmassa

Sibeliuksen sinfonia nro 5

Sibeliuksen sinfonia nro 6

Sibeliuksen sinfonia nro 7

Kyseinen orkesteri on kantaesittänyt Sibeliuksen 7. sinfonian Tukholmassa säveltäjän itsensä johdolla vuonna 1924. Kapellimestari Thomas Dausgaard on vienyt Sibeliusta maailmalle johtaen mm. Kullervon ensi kerran Seattlen sinfoniaorkesterin historiassa vuonna 2018. Lahden-konsertissa kuullaan säveltäjämestarin viides, kuudes ja seitsemäs sinfonia.

Vuonna 1902 perustettu Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri konsertoi säännöllisesti merkittävissä konserttisaleissa ympäri maailman ja se on tehnyt lukuisia kiitettyjä ja palkittuja levytyksiä. Arvovaltainen Die Welt -sanomalehti on kutsunut sitä yhdeksi maailman parhaista orkestereista. Orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena neuvonantajan on syksystä 2008 lähtien työskennellyt Sakari Oramo. Orkesteri on tullut tunnetuksi myös vuosittaisilla esiintymisillään Nobel-juhlallisuuksien yhteydessä.

Ennen konserttia  klo 18 Johdatus konserttiin- esitys

Lipun hinta 110 €,  johon sisältyy matka, konserttilippu ja väliaikatarjoilu

Ilmoittautumiset viimeistään 25.7.

Leena Kormi 0400937017 leena.kormi at fimnet.fi

Aikataulu Jyrkilän talli 15:45, Kotka 16:00, Karhula 16:15